Ontdek de innvovatie in de strijd voor gewichtsverlies: Stel je voor dat je eindelijk gewicht kunt verliezen zonder dieet en zonder het constante hongergevoel. Met het geavanceerde maagballonsysteem en de revolutionaire Spatz3-technologie waarmee u het vulvolume gemakkelijk kunt aanpassen, is dit mogelijk. Zeg vaarwel tegen ongewenste kilo’s en verwelkom een nieuw, slank en gezond leven!

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

De maagballon helpt het evenwicht in uw voeding te herstellen.

Een evenwicht vinden tussen voeding en beweging is voor veel mensen moeilijk. Vaak is er een disbalans met een teveel aan voeding en een gebrek aan beweging. De gevolgen zijn een toenemend gewicht en een afnemend zelfvertrouwen.

Een patiënt vertelt over haar ervaring
met de Spatz3 Maagballon voor 12 maanden

Onze specialisten helpen u het evenwicht te herstellen zonder een radicaal, ongezond dieet of een lichaamsbelastende operatie. De maagballonmethode vermindert uw voedselporties op een natuurlijke manier en ondersteunt uw motivatie om af te vallen. Tijdens een individueel consult wordt er voor u -samen met een team van deskundigen- het juiste dienstenpakket samengesteld om uw gewenste gewicht -ook op lange termijn- te behouden.

Intragastrische ballon: Een heel jaar alle voordelen van een maagverkleining.

Het maagballonsysteem, ontworpen om 12 maanden te blijven zitten, is een niet-chirurgische behandeling voor gewichtsverlies. De ballon wordt in een endoscopische procedure via de mond en keel in de maag ingebracht. Hier wordt hij gevuld met een blauwgekleurde zoutoplossing. Dit systeem heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele intragastrische ballonnen. Omdat de ballon 12 maanden kan blijven zitten, heeft u voldoende tijd om -veilig- af te vallen. De ballon heeft ook een “veiligheidsanker” waardoor hij niet kan “lekken” in de darm en eventueel een darmobstructie kan veroorzaken.

Wie voor de Spatz3-technologie kiest, heeft nog een ander voordeel: de vulhoeveelheid van de reeds geplaatste intragastrische ballon kan op elk moment worden aangepast – naar boven of naar beneden. Hierdoor kan de ballon nauwkeurig worden aangepast aan uw behoeften. Ook de misselijkheid en het braken kunnen zo aanzienlijk worden verminderd.

Meer of minder ondersteuning? De intragastrische ballon met instelbare vulhoeveelheid.

Als potentiële patiënt bespreekt u eerst alle details van de behandeling met onze specialisten. De plaatsing van de ballon duurt niet langer dan 30 minuten. U blijft dan ongeveer 1 uur ter observatie in de kliniek en gaat dan naar huis. De ballon kan 12 maanden blijven zitten en met verdere dieetveranderingen en bewegingstherapie kunt u daardoor een groter gewichtsverlies bereiken. De hoeveelheid vulling kan worden aangepast zodra u gewend bent aan de ballon in uw maag. Tijdens het afvalprogramma wordt u begeleid door onze voedingscoaches, die u ondersteunen tijdens deze uitdagende periode. Na 12 maanden wordt de ballon poliklinisch -onder sedatie- verwijderd zoals hij is ingebracht.

Voordelen van de Spatz3-Maagballon

  • Behandelingsduur van een jaar: voldoende tijd om echt af te vallen
  • Het vulvolume van de intragastrische ballon kan te allen tijde worden aangepast: Minder volume voor minder ongemak, meer volume voor meer gewichtsverlies
  • Geen operatierisico’s, geen incisies of littekens: Herstel van de oorspronkelijke toestand op elk moment mogelijk
meer informatie Consult aanvragen
Maagverkleining

Financiering van de 12-maanden-maagballon 

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Een maagballon in het kort:

 

Duur van de ingreep

Ongeveer 30 minuten.

 

Verdoving

Sedatie (een roesje).

 

Pijn

Ongemak.

 

Verblijf

U kunt de kliniek nog dezelfde dag verlaten.

 

Herstel

Na een week kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

 

Littekens

Geen.

 

Houdbaarheid

12 maanden.

 

Kosten

Vanaf 69,- per maand.

 

Financiering

Mogelijk met Cosmetic Finance. 

 

 

 

“De maagballon voor 12 maanden is geschikt voor patiënten die niet meer verder kunnen met dieet en sport, maar niet de risico’s van een operatie willen nemen.”

Prof. Dr. Jan Willem Greve
Klinisch directeur en specialist voor viscerale, vasculaire en bariatrische chirurgie

 

Weight-Doctors-Nederland-Prof-Jan-Willem-Greve

Prof. Dr. Jan Willem Greve
Klinisch directeur en specialist voor viscerale, vasculaire en bariatrische chirurgie

Wilt u het kennis maken met het volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

 

“Wat ik geweldig vond was de mogelijkheid om de maagballon 2x aan te passen tijdens mijn therapie.” 

Beatrice, 39 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Korte gewenningsfase op weg naar een nieuw leven.

De eerste dagen met uw intragastrische ballon kunt u zich wat ongemakkelijk voelen, omdat de maag eerst moet wennen aan zijn nieuwe “bewoner”. Elke patiënt reageert anders, maar u moet voorbereid zijn op begeleidende symptomen zoals braken, diarree en/of krampen. Het is belangrijk om in deze periode veel te drinken en vast en vet voedsel te vermijden. Wij laten u echter niet alleen in deze moeilijke tijd! Uw consultant zal regelmatig contact met u opnemen en u door deze tijd heen helpen. Onze voedingscoaches geven u ook waardevolle tips om de ongemakken van de eerste dagen te verminderen.

 

Medisch gecontroleerde kans om 15-25 kg gewicht te verliezen.

Na een aanpassingsperiode van ongeveer twee weken is uw lichaam gewend geraakt aan de maagballon; u kunt weer normaal eten. Bovendien zult u, afhankelijk van uw keuze van uw dienstenpakket, nu op regelmatige tijdstippen uw gezondheidscoach ontmoeten, die u ondersteunt bij uw gewichtsvermindering. Al na korte tijd zult u uw eerste successen boeken, die u zullen motiveren om door te zetten. Gemiddeld verliezen onze patiënten 15 kilo in de eerste zes maanden. Ruim voor het einde van de draagperiode van uw intragastrische ballon krijgt u een afspraak voor het verwijderen van de ballon. Onze specialisten zullen de intragastrische ballon legen, zodat deze gemakkelijk via de slokdarm kan worden verwijderd. Maar maakt u zich geen zorgen, ook zonder de intragastrische ballon kunt u nu trouw blijven aan uw nieuwe gezonde levensstijl. Want met uw nieuwe, lichtere zelf en een positieve lichaamsbeeld zal dit veel gemakkelijker voor u zijn als dat het ooit was.

 

De nieuwste maagballonproducten voor het grootste succes bij het afvallen.

De arts gebruikt voor uw behandeling hoogwaardige siliconen intragastrische ballonnen van topfabrikanten als Spatz3 of Allergan. Elk van deze intragastrische ballonnen wordt uiteraard geleverd met het Europese CE-kwaliteitscertificaat en is goedgekeurd voor behandeling vanaf een BMI van 27.

 

De kennis en ervaring uit Duitsland.

Ons team stond in 2007 aan de wieg van de intragastrische ballon in Duitsland en heeft al meer dan 13 jaar met succes duizenden intragastrische ballonbehandelingen uitgevoerd. Zij waren ook de eersten die latere producten zoals de Spatz en Spatz3 maagballonnen aanboden. Zij leiden specialisten op in de maagballonbehandeling en werken hard aan de verdere ontwikkeling op het gebied van minimaal invasieve therapie voor overgewicht en obesitas.

FAQ: Meest gestelde vragen over de 12-maanden maagballon:

De eerste dagen moet uw maag wennen aan de nieuwe intragastrische ballon. Maagklachten en braakneigingen zijn daarom mogelijk. In de meeste gevallen zijn deze bijwerkingen echter na ongeveer 3-5 dagen over. Daarna geeft de intragastrische ballon u sneller een verzadigd gevoel en vermindert het optreden van cravings.

Met de maagballon kunt u niet alleen in relatief korte tijd veel gewicht verliezen; het is ook een grote steun om uw dieet gemakkelijker en met meer kans op succes te veranderen naar een gezond niveau.

Dit komt in zeer zeldzame gevallen voor. Als de maagballon vocht verliest, zal de kleur van uw urine veranderen omdat aan de zoutoplossing een onschadelijke kleurstof is toegevoegd. Neem in dat geval onmiddellijk contact op met uw arts. In enkele gevallen moet de intragastrische ballon dan worden verwijderd en vervangen.

De intragastrische ballon is een hulpmiddel voor een permanente dieetverandering. Wij bieden verschillende methoden aan hoe u samen met de maagballon uw kansen op gewichtsverlies kunt vergroten. Het is belangrijk dat u uw levensstijl verandert en lang aangeleerde gewoonten achter u laat. Met onze app-gebaseerde coaches kunt u het maximale uit uw maagballonbehandeling halen. Onze patiënten hebben veel baat gehad bij onze voedings- en fitnessprofessionals.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1