Het vervangen van borstimplantaten is veel minder ingewikkeld dan vaak wordt aangenomen. Maar laat het wel door een ervaren plastisch chirurg doen. Informeer nu naar uw mogelijkheden bij QUOLE Aesthetics.

Over het algemeen wordt bij een prothesewissel de vervanging van oude implantaten door nieuwe implantaten genoemd. Een prothesewissel kan worden uitgevoerd om gezondheidsredenen of om esthetische redenen. Een prothesewissel om gezondheidsredenen wordt vooral uitgevoerd in geval van kapselvorming. Dit is een verharding van het kapsel rond het implantaat. Als symptomen zoals pijn en een gevoel van spanning in de borst samengaan met een vervorming van de borst en een verandering in de vorm van het implantaat. Of er een verschuiving/verdraaiing van het implantaat is, spreken we van kapselfibrose of Capsulaire fibrose. Capsulaire fibrose treedt vooral op in de eerste 6 maanden na een operatie en kan zowel in één of in beide borsten optreden.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Een prothesewissel kan ook nodig zijn om gezondheidsredenen:

 

Vervanging van borstimplantaten ook mogelijk om puur esthetische redenen

Borstimplantaten kunnen ook om esthetische redenen worden vervangen bijvoorbeeld als de borsten met de implantaten verslappen na een zwangerschap, door gewichtsverlies of door het normale verouderingsproces waarbij de borst haar oorspronkelijke vorm verliest. Het komt ook voor dat patiënten na een operatie een nog grotere buste of juist een verkleining wensen.

 

Hoe de prothesewissel bij QUOLE Aesthetics wordt uitgevoerd

De behandeling duurt ongeveer twee tot drie uur en wordt onder volledige narcose uitgevoerd. De ingreep duurt langer dan een borstvergroting omdat, in tegenstelling tot een eerste borstvergroting, de oude implantaten eerst samen met het vreemd lichaamskapsel moeten worden verwijderd. Vaak moet de positie (op of onder de spier) van het implantaat ook worden veranderd. En soms moet de huid strak getrokken worden. 

Voordelen van een prothesewissel:

  • Het bereiken van een verbeterd esthetisch resultaat door implantatie van aangepaste implantaatmaten of -vormen.
  • Behandeling van gezondheidsproblemen na de eerste implantatie, bijvoorbeeld als gevolg van kapsel (-fibrose) of dislocatie.
  • Vermindering van mogelijke toekomstige gezondheidsrisico’s door bepaalde (Allergan) borstimplantaten te vervangen.
meer informatie Consult aanvragen
Close up cropped photo of beautiful young latin american girl in casual white singlet is touching her hair on light blue background

Financiering van een prothesewissel

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Prothesewissel in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 2 tot 3 uur.

Verdoving

Volledige narcose.

Pijn

Gering.

Verblijf

In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag de kliniek verlaten.

Herstel

U kunt na 2 weken uw dagelijkse bezigheden -met de verstrekte adviezen- weer oppakken.

Littekens

Zoals bij uw eerste borstimplantatie.

Houdbaarheid

Permanent.

Kosten

Vanaf 3150,-

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance. Let op bij zeer sterke kapselvorming kunt u in aanmerking komen voor een compensatie van de fabrikant, vraag hierna tijdens uw consult. 

 

“Wanner patiënten -weloverwogen- hun implantaten vervangen, voelt dit vaak als een bevrijding voor ze.”

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg

Harm Hawinkels plastisch chirurg Quole Aesthetics PLASTISCH CHIRURG BIG: 29051856001

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg BIG: 29051856001

Wilt u kennis maken met het volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

“Mijn borsten waren eigenlijk te groot na mijn eerste operatie. Ik ben dankbaar dat na de vervanging van mijn implantaten mijn borsten de juiste proporties hebben.” 

Theresa, 40 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Extra informatie over het vervangen van borstimplantaten bij QUOLE Aesthetics

Een borstimplantaatwissel bij QUOLE Aesthetics is technisch niet veel ingewikkelder dan de eerste implantatie. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het implantaatkapsel zorgvuldig wordt verwijderd als er sprake is van een kapsel (-fibrose). Daarbij is de keuze van het nieuwe implantaat belangrijk. Hierbij kunt u vertrouwen op de jarenlange ervaring van onze plastisch chirurgen. Zij kunnen zelfs de ingreep via de oude littekens laten lopen zodat er geen nieuwe littekens ontstaan.

Wij gebruiken uitsluitend Mentor protheses. Zij hebben naast goedkeuring voor de EU ook een zogenaamde FDA-goedkeuring van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit. Daarbij geven zij een levenslange productgarantie en het gebruik ervan lijkt vandaag de dag in alle opzichten ongevaarlijk.

 

Kosten voor de vervanging van borstimplantaten Bij QUOLE Aesthetics

De kosten voor een prothesewissel zijn afhankelijk van de keuzes die u samen met de plastisch chirurg maakt en de conditie van uw borsten. In sommige gevallen wordt de prothesewissel of het verwijderen van kapselvorming vergoed door de zorgverzekering en/of de prothesefabrikant. In het eerste consult kunt u dit aan de plastisch chirurg vragen. U komt bij ons echter nooit voor onverwachte kosten te staan. Zodra duidelijk is of uw behandeling wel of niet vergoed wordt kunnen wij -indien gewenst- een offerte opmaken voor de eventuele (bijkomende) kosten.

FAQ: Meest gestelde vragen over een prothesewissel

Nee. Als er geen huidverstrakking nodig is, kunnen de implantaten meestal via het bestaande litteken worden geplaatst.

De eerste dagen na de operatie kunt u wellicht uw armen minder bewegen. U kunt ook spanning in de borsten, blauwe plekken en lichte pijn ervaren, Vooral ook onder de borstspieren, Deze klachten zijn heel goed te verlichten met medicatie.

Als er geen complicaties optreden, zoals kapselvorming, kunnen de nieuwe generatie implantaten minimaal 10 jaar zonder problemen in het lichaam blijven.

Ja, dat is mogelijk. Maar dit zal altijd persoonlijk moet worden beoordeeld door de plastisch chirurg in het eerste consult. Onze specialisten hebben echter ruime ervaring met prothesewissels. Zij zijn in staat om met hun expertise -en rekening houdend met wat medisch haalbaar is- het best mogelijke resultaat voor de patiënt te bereiken.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1