Verander uw uiterlijk met een haartransplantatie bij QUOLE Aesthetics. Laat u door ons overtuigen dat u de gouden standaard verdient: de FUE-single removal. Deze methode maakt een natuurlijk resultaat mogelijk, met weinig risico en een snel herstel. Zonder zichtbare littekens.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

De FUE-methode is de belangrijkste techniek in de moderne haartransplantatie.

De FUE-techniek is een van de twee methoden die worden gebruikt bij top end haartransplantatie. FUE staat voor Follicular Unit Extraction en verwijst naar de speciale techniek van het winnen (oogsten) van de folliculaire eenheden in het donorgebied. In tegenstelling tot de FUT wordt de FUE techniek gekenmerkt door het feit dat de te oogsten haarfollikels afzonderlijk met precisie instrumenten worden verwijderd en meestal onmiddellijk na het oogsten weer worden getransplanteerd.

 

Zorgvuldige voorbereiding van de individueel geoogste folliculaire eenheden voor haartransplantatie.

De individuele verwijdering van de haarzakjes (ook wel “graft” genoemd) wordt honderden tot duizenden keren nauwkeurig en geconcentreerd herhaald. Het bijzondere van FUE is dat er geen duidelijk onderscheid is tussen de verwijderings- en herimplantatiefase, maar dat alle haarfollikels direct zonder omwegen worden teruggeplaatst voor  een optimaal resultaat. Omdat deze procedure speciale ervaring en routine vereist, worden haartransplantaties door FUE uitsluitend uitgevoerd door onze apart opgeleide FUE-specialisten.

De FUE-techniek is een behandelmethode die al tientallen jaren beproefd is en wereldwijd geldt als de gouden standaard bij een haartransplantatie. Het wordt met name gebruikt bij behandelingen van kleinere gebieden, een terugtrekkende haarlijn, reshapen van haarlijnen, maar ook voor reconstructies van baardtransplantaties, wenkbrauwverdikkingen en borsthaarreconstructies.

De haartransplantaties bij QUOLE Aesthetics zijn van de hoogste kwaliteit en voor 100% gebaseerd op nauwkeurig handwerk. Wij onderscheiden onszelf door de jarenlange ervaring van de haarchirurgen en het medisch team van haartechnici, de naleving van de hoogste hygiëne- en materiaalnormen en het gebruik van de modernste medische technologie. Uiteraard worden de FUE-haartransplantaties onder zeer steriele werkomstandigheden uitgevoerd en worden onze medische en niet-medische kwaliteitsnormen regelmatig beoordeeld, bevestigd en gecertificeerd.

Voordelen van een haartransplantatie met de FUE-techniek: 

 • Niet van eigen haargroei te onderscheiden, natuurlijke resultaten
 • Niet meer dagelijks verbergen of bedekken van dunner wordende gebieden
 • Uiterst zorgvuldige, minimaal invasieve verwijdering van haarzakjes op het achterhoofd zonder chirurgische incisie of zichtbare littekens
 • Sterke en permanente resultaten in de behandelde gebieden
 • Terugkeer naar het dagelijks leven na slechts één lang weekend
meer informatie Consult aanvragen
Handsome young guy standing against white wall.

Financiering van een haartransplantatie

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Haartransplanatie in het kort

Duur van de ingreep

Ongeveer 5 tot 8 uur.

Verdoving

Plaatselijke verdoving.

Pijn

Gering.

Verblijf

U kunt dezelfde dag de kliniek verlaten.

Herstel

Na 1 tot 2 weken zijn de bijwerkingen weggetrokken.

Littekens

Niet zichtbaar.

Houdbaarheid

Permanent.

Kosten

Vanaf 50,- per maand.

Financiering

Mogelijk met Cosmetic Finance

“In de meeste gevallen is de FUE-methode de beste techniek voor een bijzonder natuurlijk ogende haartransplantatie.”

Drs. Vincent Donders
Plastisch chirurg

 

PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001 Vincent-Donders

Drs. Vincent Donders
Plastisch chirurg

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We maken graag kennis met u!

 

“Terug aan het werk na 3 dagen. Na 10 dagen was het alsof de procedure nooit had plaatsgevonden – met het verschil dat ik er nu uitzie alsof ik nooit haaruitval heb gehad.” 

Ronald, 49 jaar
Patiënt QUOLE Aesthetics

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Uw voordelen bij een FUE-haartransplantatie bij QUOLE Aesthetics

 • Wij bieden u een levenslange transplantatiegarantie waarbij de getransplanteerde haarzakjes permanent teruggroeien.
 • Onze resultaten spreken voor zich: mocht u toch niet tevreden zijn, dan behandelen wij tot 150 haarzakjes gratis opnieuw. Zonder mitsen en maren.
 • Bij ons werken alleen specialisten in haartransplantatie.
 • Wij hebben alleen ervaren en hoog opgeleide haartechnici in dienst.
 • Gebruik van de nieuwste technologieën en de hoogste hygiëne- kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 • Discrete en betrouwbare (ook niet medische) zorg door uw persoonlijke haarconsulent.

FUE-techniek: minimale littekens en maximaal comfort voor de patiënt.

In plaats van een huidstrook te verwijderen, worden bij een FUE de haarfollikels afzonderlijk verwijderd, zodat er vrijwel onzichtbare littekens achterblijven. De kleine gaatjes die bij het verwijderen (oogsten) ontstaan, genezen zonder problemen, Ze laten uiteraard wel micro-littekens achter. Deze zijn in de regel nauwelijks zichtbaar voor het menselijk oog en worden zelfs bedekt door zeer kort haar. Met de FUE-methode kunnen dus ook extreem korte kapsels worden gerealiseerd en krijgt u na een haartransplantatie nog meer vrijheid bij de keuze van een toekomstige kapsel.

De FUE-techniek vereist meestal een veel groter, gezond en dicht donorgebied en kost aanzienlijk meer tijd. Daarom zijn de kosten voor een FUE-procedure iets hoger dan voor een FUT-procedure met dezelfde hoeveelheid grafts. De FUE-techniek kan zowel op lang als op kort haar worden uitgevoerd en het scheren van het ontvangende gebied is niet altijd nodig. 

 

Hoe een haartransplantatie met de FUE-methode verloopt.

Het ontvangende gebied van de voorheen kale en dunner wordende gebieden wordt voorzien van kleine, ongeveer poriëngrote punctiekanaaltjes, zogenaamde slits. In tegenstelling tot de FUT-techniek kunnen de grafts direct na de oogst weer worden ingebracht. Dit betekent dat het haartransplantatieproces voor elke afzonderlijke graft binnen enkele minuten voltooid is, zodat een FUE in principe uit honderden tot duizenden afzonderlijke kleine haartransplantaties bestaat. Bij QUOLE Aesthetics worden echter elke individueel verwijderde haarfollikel zorgvuldig bewerkt met de hand – zodat er een nog natuurlijkere haargroeirichting en een betere doorkambaarheid ontstaat. Deze procedure is uniek en alleen bij QUOLE Aesthetics een integraal onderdeel van onze FUE-haartransplantatie. De benodigde instrumenten worden vooraf zorgvuldig geselecteerd en worden afgestemd op de eigenschappen van de haarfollikels van de patiënt en indien nodig in de loop van de behandeling opnieuw bepaald, afhankelijk van de exacte ligging van de te transplanteren follikel.

FAQ: Meest gestelde vragen over een haartransplantatie bij QUOLE Aesthetics

Bij een FUE haartransplantatie oogsten we tot ongeveer 2.500 grafts (iets minder dan 5.000 individuele haren). Dit doen we om rekening te houden met overmatige uitdunning van het donorgebied en om de kans op een hoge groeisnelheid te vergroten. Dit verschilt natuurlijk van patiënt tot patiënt en is afhankelijk van factoren zoals de grootte van het achterhoofd, de haardichtheid en de neiging van de patiënt tot littekenvorming. Wij adviseren u graag persoonlijk in het eerste consult.

Ja, om de behandeling met de FUE-methode sneller te laten verlopen, is dit in de meeste gevallen noodzakelijk. Echter: als u vooraf al een zeer kort kapsel heeft gehad (enkele millimeters achteraan), dan is het effect van het scheren de eerste 2 weken bijna niet meer merkbaar. Vraag naar uw mogelijkheden tijdens het eerste consult.

Nee, er is geen zichtbaar litteken bij een FUE haartransplantatie. Wel zijn er kleine wondjes per verwijderde follikel (graft) die snel vanzelf genezen en zogenaamde micro-littekens achterlaten, die voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn.

 

Bij een FUE-haartransplantatie verloopt het genezingsproces uiterst snel. Al na 2-3 dagen kunt u zonder zorgen uw dagelijkse bezigheden hervatten. U moet zich minstens 4 weken onthouden van sport – zodat uw resultaat de tijd heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Bij een FUE haartransplantatie zijn 1 tot 2 behandelingen mogelijk, in combinatie met eerdere FUT’s zelfs meer. Aangrenzende grafts worden al bij de eerste behandeling in minieme mate “beschadigd”, wat vervolgbehandelingen bemoeilijkt. Het aantal micro-littekens neemt daarbij bij elke behandeling toe. Om te voorkomen dat het donorgebied aan de achterkant van het hoofd zichtbaar licht wordt, is het bovendien beter om bij een vervolgbehandeling over te stappen op een FUT.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

De behandeling met de FUE-techniek samengevat:

 • In de aanloop naar de ingreep bespreekt u het behandelplan inclusief de tekening van de toekomstige haarlijn nogmaals met uw behandelend arts.
 • Over de precieze duur van de behandeling wordt u geïnformeerd: Individuele haartransplantaties duren tussen de 5 en 8 uur.
 • Om de behandeling zo stress- en pijnloos mogelijk te laten verlopen, wordt een goed verdraagbare plaatselijke verdoving gebruikt.
 • De procedure begint met het individueel verwijderen van de te transplanteren folliculaire eenheden uit het donorgebied of de haarkroon.
 • Direct na het oogsten van elke afzonderlijke haarfollikel wordt deze zorgvuldig met de hand geprepareerd. Deze procedure verhoogt de natuurlijkheid van de haargroei van de getransplanteerde haarzakjes en verbetert de doorkambaarheid. Exclusief bij QUOLE Aesthetic!
 • Tussen verwijdering en haartransplantatie worden de op deze manier gewonnen folliculaire eenheden gekoeld op zogenaamde plasmacoders en geconserveerd.
 • Het ontvangende gebied wordt door middel van naald- of spleettechniek voorbereid op de herimplantatie van de grafts.
 • Onze haartechnici brengen vervolgens de folliculaire eenheden in de kale gebieden in. Er wordt extra aandacht besteed aan de natuurlijke richting van de haargroei en de nieuwe haarlijn.
 • Een unieke dispersie, die in Duitsland is ontwikkeld voor haartransplantatiepatiënten, wordt gebruikt om de hoofdhuid te kalmeren en de genezing te versnellen.
 • Na de ingreep krijgt u nogmaals de belangrijkste informatie en gedragsadviezen voor de eerste dagen na de ingreep.
 • De eerste dagen mag u het vers getransplanteerde haar alleen wassen volgens de aanwijzingen van de consulent.
 • Het uiteindelijke resultaat van uw haartransplantatie is na ongeveer 12 maanden zichtbaar. Tegen die tijd is uw nieuwe haar permanent teruggegroeid en al enkele centimeters lang.
Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1