Weet u nog hoe zorgeloos het was om in de zomermaanden in een hemdje de deur uit te gaan? Velen hebben dit zorgeloze gevoel van vroeger verloren omdat hun lichaam veranderd is door interne en externe invloeden. Door gewichtsverlies en/of door het verslappen van de huid kunnen de zogenaamde ‘zwabberarmen’ ontstaan. Een bovenarmlift kan uw armen verstrakken zodat u weer onbezorgd van de zon kunt genieten.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Bovenarmen verraden vaak uw leeftijd.

Het grootste orgaan van ons lichaam is de huid. Het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf en houdt ons lijf bij elkaar. Ondanks alle mogelijke crèmes en behandelmethodes kunnen we het verouderingsproces van de huid niet volledig stoppen. Terwijl er voor de gezichtshuid diverse behandelingsmogelijkheden zijn, vallen onze armen meestal buiten de boot. Toch verliest ook het weefsel op de armen elasticiteit, de huid verslapt en we krijgen wat in de volksmond ‘zwabberarmen’ worden genoemd.

 

Het verouderingsproces en gewichtsverlies zijn de belangrijkste oorzaken van verslapte bovenarmen.

Niet alleen het verouderingsproces kan de bovenarmen aantasten. Als u flink bent afgevallen kunnen de bovenarmen ook slapper worden. Bij snel en excessief gewichtsverlies door een radicaal dieet, bariatrische chirurgie of zelfs een zwangerschap kan het voorkomen dat de huid niet meer volledig herstelt. Als sporten niet meer tot het gewenste succes leidt, kunnen wij u helpen met een bovenarmlift. Tijdens uw eerste consult bespreekt u met de plastisch chirurg uw wensen. De chirurg zal u vervolgens uitleg geven over de behandeling, het resultaat wat u mag verwachten en eventuele risico’s toelichten. Uiteraard worden ook al uw vragen beantwoord zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Een bovenarmlift duurt in de regel ongeveer 1 tot 2 uur en wordt uitgevoerd onder volledige narcose. Indien gewenst kan het ook direct gecombineerd worden met een liposuctie om het resultaat verder te optimaliseren.

Voordelen van een bovenarmlift:

  • Mooie contouren van de bovenarmen door verwijdering van overtollige huid
  • Slankere armen door vermindering van het vetweefsel
  • Onbezorgd bewegen in zomerkleding
meer informatie Consult aanvragen
Pretty girl in black bra touching her hair

Financiering van een bovenarmlift

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Bovenarmlift in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 1 tot 2 uur.

Verdoving

Volledige narcose.

Verblijf

In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag de kliniek verlaten.

Druk-/compressie-
kleding

De eerste 4 tot 6 weken draagt u drukkleding.

Herstel

Na 1 week kunt u -met beperkingen- uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

littekens

Nauwelijks zichtbaar.

Hechtingen

Worden na 2 weken verwijderd.

Kosten

Vanaf 4500,-

Financiering

Mogelijk met Cosmetic Finance.

“Voor veel patiënten voelt een bovenarmlift als een bevrijding na jaren van schaamte.”

Vincent Donders
Plastisch chirurg

PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001 Vincent-Donders

Vincent Donders
PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001

Wilt u kennis maken met het volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

“Eindelijk weer strapless! Ik draag weer topjes die ik al jaren niet meer durfde te dragen. Gewoon geweldig!”

Brigitte, 55 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Hoe werken de verschillende methoden voor een bovenarmlift?

De bovenarmlift aan beide zijden duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Eerst meten onze plastisch chiruren de te verwijderen huid en het vetweefsel op en markeren ze de incisies (sneden). Deze incisies variëren, maar worden altijd zo gezet dat de littekens zo min mogelijk opvallen.

 

Waar moet ik rekening mee houden na een bovenarmlift?

Om het genezingsproces te ondersteunen, moet u de eerste 4 tot 6 weken een drukverband (drukkleding) dragen. Deze wordt u tijdens de operatie al aangedaan om de huid en de hechtingen samen te drukken. Vermijd fysieke inspanning met uw armen gedurende de eerste 3 tot 4 weken na de operatie. De hechtingen worden na 2 weken verwijderd.

 

Zijn er risico’s verbonden aan een bovenarmlift?

Natuurlijk brengt elke chirurgische ingreep medische risico’s en eventuele (lichte) pijnklachten en/of bijwerkingen met zich mee. Daarom vinden wij het belangrijk dat u daar tijdens het eerste consult met de plastisch chirurg uitvoerig over geïnformeerd wordt. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Bij een bovenarmlift kan bijvoorbeeld een allergische reactie ontstaan op de medicatie die wordt gebruikt. Verder kan uw wond, door medische oen/f hygiënische omstandigheden, slechter genezen. Na een grondige beoordeling van uw fysieke gesteldheid en rekening houdend met uw persoonlijke leefgewoonten kunnen onze specialisten dergelijke risico’s echter aanzienlijk beperken en u adviezen geven om het herstel zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

FAQ: Meest gestelde vragen over een bovenarmlift

In principe worden de incisies zo geplaatst dat de littekens nauwelijks zichtbaar zijn. Daarbij krijgt u tips en adviezen om uw wonden zo goed mogelijk te verzorgen dat de littekens niet groter worden dan noodzakelijk. In de regel blijven er alleen onopvallende, fijne lijntjes over, die na verloop van tijd vervagen. Bij bepaalde armbewegingen kunnen deze echter nog wel zichtbaar zijn.

Ja, natuurlijk. Als er vetophopingen zijn op de te verstrakken zones, is het zelfs raadzaam om de ingreep te combineren met liposuctie. Bespreek deze mogelijkheid met uw behandelend specialist. Zij lichten graag de mogelijkheden toe.

Ja, in principe is het resultaat van een bovenarmlift permanent. Sterke gewichtsschommelingen en het doorgaande verouderingsproces hebben echter wel invloed op het behaalde resultaat.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1