Zeg vaarwel tegen een onvolledige haarlijn en zeg hallo tegen een volle, stijlvolle haarlook met micro haar pigmentatie! Deze innovatieve techniek biedt u de perfecte oplossing zonder onder het mes te gaan. Geef uw uiterlijk en uw zelfvertrouwen een boost. Laat u vrijblijvend adviseren.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Haar pigmentatie is net zo geschikt voor mannen als voor vrouwen.

Micro haar pigmentatie als alternatief of aanvulling op een haartransplantatie.

Micro haar pigmentatie is een behandeling waarbij kleine kleurpuntjes direct onder de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Deze volledig biologisch afbreekbare methode biedt jarenlang plezier en is veelzijdig. Naast de haartransplantatie volgens de FUE- en FUT-techniek biedt QUOLE Aesthetics dus nog een behandelmethode waarmee u zonder chirurgische ingreep een optisch volle haardos kunt krijgen.

 

Micro haar pigmentatie – hoe het werkt.

Bij micro hair pigmentation (MHP of kortweg scalp pigmentation) worden met behulp van onze speciale Visual Hair Densification technologie (VHD) kleurpigmenten in de hoofdhuid geïnjecteerd. De procedure is te vergelijken met permanente make-up, maar stelt aanzienlijk hogere eisen aan de technische uitvoering en aan het visueel-esthetische resultaat. Juist om deze redenen wordt MHP bij ons medisch begeleid en onder speciale hygiene- en kwaliteitseisen uitgevoerd. Het voordeel van de VHD-techniek zijn het langdurige behandeleffect, het onmiddellijke resultaat en het ziet er zeer natuurlijk uit zonder incisies of littekens.

 

Voor wie is micro haar pigmentatie een optie?

MHP kan helpen ongeacht het type haarverlies – d.w.z. naast erfelijk haarverlies kan het ook helpen bij diffuus, ziektegerelateerd of circulair haarverlies (alopecia areata) – Daarbij is het de ideale methode vooral voor patiënten voor wie een haartransplantatie om medische redenen niet haalbaar is of niet tot het gewenste resultaat kan leiden. MHP is ook een veelbelovende alternatieve oplossing voor patiënten die gewoonweg geen operatie willen ondergaan en voor patiënten die het resultaat van hun haartransplantatie verder willen optimaliseren. De mogelijkheden zijn legio en kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie toepassingsgebieden:

Volledige kaalheid: Door de visueel gesimuleerde stoppeltjes ziet het behandelingsresultaat er net zo natuurlijk uit als een moderne scheerbeurt. Door de speciale plaatsing van de pigmenten krijgt het hoofd een realistisch ogende coupe van 0,5 mm.

Licht haar: MHP is de ideale behandelmethode voor licht, schaars of dun haar. De zichtbaar kale delen van het hoofd worden haarfijn gepigmenteerd zodat het haar dikker en voller lijkt.

Littekens: Zichtbaar littekenweefsel kan visueel worden aangepast aan de rest van de hoofdhuid. Hierdoor wordt het hele littekengebied bijna onzichtbaar voor de waarnemer.

Voordelen van een mikro haar pigmentatie:

 • Perfecte, langdurige optische haarverdikking zonder een chirurgische ingreep.
 • De terugtrekkende haargrens wordt optisch verborgen door de innovatieve VHD-technologie.
 • Optimalisatie van het resultaat van een haartransplantatie door de optische nabehandeling van de hoofdhuid.
 • Ideale oplossing voor patiënten die hun haar willen scheren vanwege het kaal worden of de dunner wordende gebieden op het hoofd willen behandelen.
 • Uiterst milde en risicoloze behandeling zonder incisies of littekens.
meer informatie Consult aanvragen
Mikrohaarpigmentierung in Dortmund Kosten Ablauf

Micro haar pigmentatie financieren

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Micro haar pigmentatie (MHP) in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 3 tot 6 uur.

Verdoving

Geen of plaatselijk.

Pijn

Gering.

Verblijf

U kunt dezelfde dag de kliniek verlaten.

Herstel

Na 2 tot 3 dagen zijn de bijwerkingen van de behandeling nauwelijks nog zichtbaar.

Littekens

Geen.

Houdbaarheid

Ongeveer 3 tot 4 jaar.

Kosten

Vanaf 50,- per maand.

Financiering

Mogelijk met Cosmetic Finance

“Veel van mijn patiënten willen een vollere haardos en hebben veel last van hun haaruitval. MHP is een geschikte methode om hen duurzaam te helpen.”

Kristin Kohls
Haarpigmentist

Westfalenklinik-Team-Kristin

Kristin Kohls
Haarpigmentist

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

“Mijn hoofd ziet er als nieuw uit na de MHP behandeling. Ik voel me jonger dan ooit.”

Nils, 44 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Waarom u op QUOLE Aesthetics kunt vertrouwen voor een micro haar pigmentatie.

Door jarenlange ervaring op het gebied van haarchirurgie weet ons team hoe perfecte en vooral op het individu afgestemde behandelresultaten eruit zouden moeten zien. Want het hoofdhaar is grotendeels verantwoordelijk voor de algehele uitstraling van het gezicht. Daarom is het van belang dat het resultaat er natuurlijk uitziet. Haartransplantatie behoort al meer dan 20 jaar tot de speciale expertise van het team. Als lid van de belangrijkste wereldwijde verenigingen voor haarchirurgie hebben zij een belangrijke rol gespeeld bij technologische innovaties. Door de permanente uitwisseling van ervaringen met internationale specialisten in de VS en Groot-Brittannië achten wij de speciaal voor micro haar pigmentatie ontwikkelde VHD-methode bijzonder geschikt voor onze patiënten.

Onze behandeling kenmerkt zich door de speciaal ontwikkelde en bijzonder milde techniek en op de hoogwaardige materialen die uitsluitend voor de MHP worden gebruikt. Wij gebruiken geen conventionele methoden voor permanente make-up. Alleen de VHD-technologie, de speciale pigmenten en de behandeltechniek kunnen de natuurlijk ogende resultaten bereiken die u wenst.

 

Wat zijn de voordelen van micro haar pigmentatie in vergelijking met traditionele haartransplantatie?

MHP kan worden gebruikt als aanvullende behandeling op een haartransplantatie of als alternatief voor een haartransplantatie. De keuze en eventuele voordelen hangen erg af van uw (haar-) situatie en uw wensen. Uiteraard adviseren we u hier graag in tijdens het eerste consult.

MHP kan bijvoorbeeld worden toegepast als haartransplantatie niet mogelijk is omdat het donorgebied onvoldoende of kwalitatief ongeschikt is of als het haarverlies al extreem ver gevorderd is (volledige kaalheid). In dit geval simuleert onze speciale methode haarstoppels van verschillende dichtheid en dikte in verschillende kleurschakeringen, zodat het totaalbeeld aanzienlijk voller wordt.

FAQ: Meestgestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie (MHP):

In de meeste gevallen wordt de hoofdhuid in het gebied van het behandeloppervlak vóór de eerste behandeling geschoren. Als de MHP een licht doorschijnende hoofdhuid moet verbergen, is het scheren van het bestaande haar niet per se nodig. U krijgt -tijdens het eerste consult- een scheeradvies afhankelijk van uw (haar-) situatie.

De behandeling van MHP is veel minder pijnlijk dan een tatoeage en kan daarom zonder verdoving worden uitgevoerd. In de regel leidt de voortdurende koeling van de te behandelen hoofdhuid ertoe dat behandeling vrijwel pijnloos is. Uiteraard wordt pijn door iedereen anders beleefd en zal de ene patiënt de behandeling pijnlijker vinden dan de ander. Op verzoek kunnen wij een plaatselijke verdoving op de hoofdhuid aanbrengen.

In de regel vinden er vier sessies plaats met tussenpozen van één tot twee weken. Na ongeveer 18 maanden wordt tijdens een controleafspraak beslist of er een opfrissing nodig is. Om een blijvend optimaal resultaat te verkrijgen, adviseren wij om de behandeling vervolgens elke 3 tot 6 jaar te herhalen.

Nee, de VHD-procedure is eerder gebaseerd op de techniek van permanente make-up, waarbij het pigment niet in de diepere lagen van de huid wordt gebracht. In tegenstelling tot een tatoeage worden de ingebrachte pigmenten na enige tijd door het lichaam afgebroken.

Na de behandeling treedt er hooguit een lichte roodheid op, maar deze verdwijnt na enkele dagen volledig. Bespreek met onze haarspecialisten welke behandelmethode voor u geschikt is en laat u uitgebreid adviseren over de voordelen en mogelijkheden van MHP.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Het verloop van een micro haar pigmentatie behandeling samengevat:

Voor de behandeling

 • Individueel consult: voor elke behandeling maken onze experts een persoonlijke analyse. In dit consult wordt de ideale pigmentkleur bepaald. Wij gebruiken gegarandeerd uitsluitend hoogwaardige, steriele en gecertificeerde kleurpigmenten, die samen met u worden geselecteerd.
 • Bepaling van de haarlijn: Een belangrijke basis voor een optimaal behandelresultaat is een natuurlijk ogende haarlijn. Onze specialisten tekenen de aanbevolen haarlijn met een kohlpotlood.
 • Een week voor de behandeling moet u sterke zon- en UV-straling vermijden en ook geen peelings of peelingbehandelingen ondergaan. Toupédragers mogen het haarstuk een week voor de behandeling niet meer opzetten zodat de hoofdhuid ‘rustig’ is.
 • 24 uur voor de behandeling raden wij u aan koffie, thee, frisdranken met cafeïne en andere stimulerende bestanddelen te vermijden. Vermijd ook vaatverwijdende middelen en medicijnen zoals alcohol, aspirine, zeevruchten, gekruid voedsel en grote hoeveelheden rauw vlees.

Eerste behandeling

 • De behandeling vindt plaats onder steriele omstandigheden in onze speciale behandelruimtes. Vaak is het nodig om het bestaande haar te scheren, wat we ter plaatse uitvoeren. Vervolgens ontvetten we het oppervlak van de hoofdhuid met een speciale lotion en bereiden we u optimaal voor op de procedure.
 • De behandeling zelf duurt één tot drie uur, afhankelijk van de grootte en dichtheid van het gebied.

Na de behandeling

 • Gedurende drie dagen na de behandeling mag u de gepigmenteerde zone niet wassen.
 • Vanaf dag vier moet u -ongeveer 10 dagen- een speciale huidverzorging gebruiken.
 • Om het genezingsproces te bevorderen, moet u zich gedurende acht dagen onthouden van alcohol, overmatige blootstelling aan de zon (en zonnebank), sauna- en zwembadbezoek en -extreme- kou. U mag de huidkorst die ontstaat als gevolg van de pigmentatie niet zelf verwijderen door wrijven of krabben.

Verdere behandelingen

 • Voor een optimaal resultaat moet de behandeling drie tot vier keer worden herhaald met tussenpozen van één tot twee weken.
 • Ongeveer één tot anderhalf jaar na de vierde behandeling beslissen we samen bij de controleafspraak of een pigmentverversing (een zogenaamde refresh-afspraak) gewenst is. Verder adviseren wij om de vier tot zes jaar een opfrisbehandeling te laten uitvoeren.
Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1