Veel vrouwen schamen zich als zij een correctie in de schaamstreek -zoals een schaamlipverkleining of een clitoriskapcorrectie (clitoral hood reduction)- willen ondergaan. Toch kan een dergelijke ingreep vrouwen enorm helpen om zich prettiger en aantrekkelijker te voelen. Zij ervaren minder ongemak in zwemkleding en zijn zelfverzekerder tijdens de gemeenschap met hun partner.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Wanneer zou u kunnen kiezen voor een correctie in de schaamstreek.

 

Het corrigeren van de schaamstreek is voor vrouwen een intieme aangelegenheid. En ondanks dat dit soort ingrepen steeds beter bespreekbaar zijn, vormt het voor veel vrouwen toch een ongemakkelijk onderwerp. Onze plastisch chirurgen maken het gesprek zo ontspannen mogelijk. Zij informeren u uitgebreid over de mogelijkheden, eventuele risico’s en het te verwachte resultaat. Ook geven zij u adviezen om het herstel zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Labiaverkleining (verkleining van de kleine schaamlippen)

Bij bijna elke vrouw steken de kleine (binnenste) schaamlippen buiten de grote schaamlippen. Het verkleinen van de kleine schaamlippen is dan ook de meest gevraagde operatie in de schaamstreek. Soms ontstaat er een groter verschil in de schaamlippen door de leeftijd of na één of meerdere bevallingen. Ook lichamelijke ongemakken, zoals pijn bij fietsen, joggen of bij de geslachtsgemeenschap, kunnen worden weggenomen door de schaamlippen te corrigeren. Dit is een relatief korte ingreep. Na de ingreep bedekken de grote schaamlippen de kleine (binnenste) schaamlippen.

Een chirurgische schaamlipverkleining duurt ongeveer 30 minuten en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De hoeveelheid te verwijderen huid wordt vooraf nauwkeurig gemeten. Na het verwijderen van de huid worden de wondjes gehecht. Dit zijn oplosbare hechtingen en deze hoeven niet verwijderd te worden. Na de ingreep is het belangrijk dat u gedurende de eerste dagen druk op de wonden uitoefent door op een handdoek te zitten. Ook het schoonhouden van de wonden (na toiletbezoek) is belangrijk voor een goede wondgenezing.

Te kleine buitenste schaamlippen kunnen overigens ook als storend ervaren worden. In dat geval zou een schaamlipvergroting een uitkomst kunnen bieden. Een schaamlipvergroting is een kleine niet-chirurgische ingreep waarbij het eigen vet van de patiënt zorgvuldig wordt verwijderd, speciaal wordt geprepareerd en in de (grote/buitenste) schaamlippen wordt geïnjecteerd.

 

Venusheuvelverkleining (schaamheuvelverkleining)

Een verdikte venusheuvel is erfelijk bepaald, het gevolg van hormonale verschuivingen tijdens de menopauze of van overgewicht. De plastisch chirurg kan de venusheuvel verkleinen door middel van liposuctie.

De verkleining van de venusheuvel duurt ongeveer 30 minuten en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of algehele anesthesie, afhankelijk van de totale behandeling en uw wensen. Via een kleine incisie in de schaamstreek wordt overtollig vet weggezogen en wordt de venusheuvel verkleind.

Voordelen van een correctie in de schaamstreek:

  • U voelt zich weer lekker in uw vel ook op de meest intieme momenten.
  • Een comfortabel gevoel in zwemkleding.
  • Herstel in de verhoudingen van de schaamlippen na een zwangerschap.
  • Verlichting van de pijn in de schaamstreek tijdens sport, geslachtsgemeenschap en/of andere activiteiten.

 

meer informatie Consult aanvragen
Young cute girl sitting on the floor showing smooth legs

Financiering van een correctie in de schaamstreek

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Correcties in de schaamstreek in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 30 tot 60 minuten.

 

Verdoving

Lokale verdoving, narcose op verzoek.

 

Pijn

Gering.

 

verblijf

U kunt in de meeste gevallen de kliniek dezelfde dag nog verlaten.

 

Herstel

Binnen 7 tot 10 dagen kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. U krijgt adviezen over de manier waarop u uw herstel zo aangenaam mogelijk kunt laten verlopen.

 

Littekens

Nauwelijks zichtbaar.

 

Houdbaarheid

Permanent.

 

Kosten

Vanaf 800,-

 

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance.

 

 

“Behandelingen in de schaamstreek zijn uiterst privé en het bespreken gaat soms gepaard met schaamte. Door de patiënten discreet en vakkundig te helpen, voelen zij zich op hun gemak en kunnen ze goed duidelijk maken wat hun wensen zijn.”

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg

 

Harm Hawinkels plastisch chirurg Quole Aesthetics PLASTISCH CHIRURG BIG: 29051856001

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg BIG: 29051856001

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Wij adviseren patiënten graag over een schaamlipvergroting, schaamlipverkleining en clitoral hood reduction (clitoriskapcorrectie).

Veel patiënten vragen naar de pijn en het risico van de ingrepen in de schaamstreek. Wij kunnen u beloven dat de behandelingen allemaal relatief pijnloos en risicoloos zijn. Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u tijdens de ingreep niets voelt en littekens zijn bij intieme chirurgie doorgaans slechts licht zichtbaar. Indien de patiënt dit wenst, kan er ook gebruik worden gemaakt van een volledige narcose. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat u de wonden op de juiste manier verzorgd om ook de pijn en het risico op infectie tijdens deze periode te minimaliseren. U krijgt hiervoor tips en adviezen.

Het gevoel voor esthetiek kan niet worden aangeleerd. Wij zijn er van overtuigd dat het gevoel voor esthetiek één van de belangrijkste vaardigheden is van een plastisch chirurg. Onze plastisch chirurgen hebben in de jarenlange ervaring en de tevredenheid van de patiënten aangetoond dat ze deze vaardigheden hebben. In een eerste consult vertaalt de plastisch chirurg uw wensen naar een behandelplan. De chirurg zal u uitvoerig informeren over de aard van de ingreep, eventuele risico’s en uiteraard het resultaat wat u mag verwachten.

FAQ: Meest gestelde vragen over een schaamlipverkleining

Na de schaamlipverkleining zullen ze gevoelig zijn en opzwellen. Het is belangrijk dat u druk uitoefent op de wonden door een handoek op te rollen en daar op te gaan zitten. Daarbij moet u de wonden goed schoonhouden metname na het toiletbezoek. U krijgt hiervoor tips en adviezen.

 

In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag de kliniek verlaten.

 

De eerste week zullen de schaamlippen nog gevoelig zijn en gezwollen. Omdat beweging goed is voor de doorbloeding en daarmee de wondgenezing kunt u wandelen, als u gaat zitten dan is het belangrijk dat u druk uitoefent op de wonden. Dit doet u door op een handdoek te gaan zitten. Na twee weken komt u op controle. De eerste 6 weken moet u zich onthouden van seksueel contact.

 

Het gebied kan gezwollen, gevoelig en blauw worden na een venusheuvelreductie.

 

In de meeste gevallen kunt u de kliniek nog dezelfde dag verlaten.

 

U moet de eerste zes weken na de ingreep compressie ondergoed dragen om de huid gelijkmatig te laten verkleinen. De eerste week moet u zich onthouden van geslachtsgemeenschap. De eerste twee weken moet u sport en zware lichamelijke inspanning vermijden.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1