De POSE®2 endosleeve procedure is revolutionair en niet te vergelijken met een bestaande behandeling in de moderne obesitas therapie. POSE®2 combineert de voordelen van een permanente chirurgische procedure met het gemak van een incisie- en littekenvrije gastroscopie. Een permanente maagverkleining, poliklinisch en met een zeer korte hersteltijd van ongeveer 4 dagen. Voor langdurig succes zonder risicovolle operatie.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

De POSE®2 Endo-Sleeve is de gezondste maagverkleining.

Veel mensen lijden aan overgewicht en hun levenskwaliteit wordt daardoor ernstig beperkt. Dit beïnvloedt niet alleen het uiterlijk en de psyche van de patiënt, maar ook de gezondheid. Begin een gezond en slank leven met een maagverkleining met de POSE®2 Endo-Sleeve procedure (Primary Obesity Surgery Endoluminal).

Met de POSE®2 Endo-Sleeve ondervindt u niet de nadelen van een maagverkleining door middel van een operatie.

De minimaal invasieve POSE®2 Endo-Sleeve procedure is de meest innovatieve en milde behandeling  in de bariatrische chirurgie en biedt uitstekende succeskansen. Studies tonen aan dat obesitas binnen twee jaar met gemiddeld 50 tot 60 procent afneemt. Uw POSE®2-experts bij QUOLE Aesthetics helpen u -na de maagverkleining- met een dieet wat past bij uw nieuwe levensstijl.

De procedure combineert het voordeel van de duurzaamheid van een chirurgische maatregel met de voordelen van een gastro-enterologisch (slangetje door de mond naar de maag) onderzoek. Ze is volledig vrij van incisies (snijden) en littekens en biedt een extreem snel herstel na de ingreep in vergelijking met andere, veel omvangrijkere ingrepen. De overgrote meerderheid van de patiënten is na een lang weekend al weer aan het werk en gaat weer over tot het normale dagelijkse leven.

 

Dankzij POSE®2 Endo-Sleeve een levenslange maagverkleining.

De maagverkleining wordt endoscopisch via de slokdarm direct in de maag gerealiseerd door het gericht plaatsen van zogenaamde ankers met behulp van speciale hechtingen. Afhankelijk van de grootte van de patiënt, het uitgangsgewicht en het volume van de maag plaatst de behandelend specialist ongeveer 10 tot 16 kleine ankers om daarmee volumeverminderende plooien in de maag te maken en zo de maag te verkleinen. De POSE®2 Endo-Sleeve procedure werkt op verschillende plaatsen:

  • Door het maagvolume in het bovenste maaggebied te verkleinen wordt de voedselinname verminderd en het verzadigingsgevoel versneld;
  • Door de maaguitgang te vernauwen wordt het gevoel van verzadiging verlengd en wordt het ontstaan van honger vertraagd;
  • Door het bolvormige middengedeelte van de maag te vormen tot een veel slankere, meer buisvormige structuur.

Dit kan de omvang van uw maag permanent tot 60% verminderen. Wat overblijft is een langwerpige, smalle maagvorm. De gebruikelijke eigenschappen en functie van de maag blijven volledig onaangetast. Het regelmatig en langdurig innemen van bijbehorende medicijnen of voedingssupplementen is daarom niet nodig.

Voordelen van de POSE®2 Endo-Sleeve-procedure

  • Een permanente maagverkleining zorgt voor een betere beheersing van het hongergevoel
  • De behandeling wordt uitgevoerd zonder incisie (snijden) en laat geen littekens achter
  • De POSE®2 Endo-Sleeve maakt een zeer snel herstel mogelijk en kan dus onopgemerkt door de persoonlijke omgeving worden uitgevoerd
  • De procedure wordt zeer goed verdragen en heeft niet de gezondheidsrisico’s zoals andere chirurgische procedures voor een maagverkleining
meer informatie Consult aanvragen
03_Extended_Sleeve

Financiering van een maagverkleining

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Een maagverkleining met de POSE®2 Endo-Sleeve-procedure in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 45 minuten.

 

Verdoving

Algehele narcose.

 

Pijn

Ongemak.

 

Verblijf

U kunt in de meeste gevallen dezelfde dag de kliniek verlaten.

 

Herstel

Na 4 dagen kunt u uw dagelijkse leven weer oppakken.

 

Littekens

Geen.

 

Houdbaarheid

Permanent.

 

Kosten

Vanaf 182,- per maand.

 

Financiering

Mogelijk met Cosmetic Finance

 

 

“De POSE®2 Endo-Sleeve combineert de doeltreffendheid van een chirurgische procedure met het voordeel van een incisie- en littekenvrije gastroscopie.”

Prof. Dr. Jan Willem Greve
Klinisch directeur en specialist voor viscerale, vasculaire en bariatrische chirurgie

 

Weight-Doctors-Nederland-Prof-Jan-Willem-Greve

Prof. Dr. Jan Willem Greve
Klinisch directeur en specialist voor viscerale, vasculaire en bariatrische chirurgie

Wilt u kennis maken met het volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

 

“Na 3 dagen ging ik al terug naar al mijn werk. En sindsdien heb ik veel minder honger en val ik goed af.” 

Alexandra, 25 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Hoe veilig is de POSE®2 Endo-Sleeve procedure?

De POSE® en POSE®2 Endo-Sleeve procedures zijn wereldwijd al meer dan 13.000 keer uitgevoerd en worden nog steeds specifiek begeleid door medische studies. Tot op heden heeft deze methode in vergelijking met veel andere maagverkleiningsprocedures zeer goede resultaten laten zien en vooral ten aanzien van de hoge veiligheid voor de patiënt, omdat deze procedure niet de risico’s van de klassieke bariatrische chirurgieprocedure met zich meebrengt.

Maar ook de resultaten van het gewichtsverlies voor POSE® zijn zeer goed: in klinische studies verliezen POSE®-patiënten -gemiddeld- aanzienlijk meer van hun oorspronkelijke of overtollige gewicht dan bij andere minimaal invasieve procedures. Tot wel 62% van hun overgewicht binnen slechts één jaar. Dat is ongeveer 18 tot 23 kg. Ter vergelijking: Met dieet en lichaamsbeweging is het gemiddelde gewichtsverlies ongeveer 2 tot 5 kg en het afvallen met medicatie gemiddeld 4 tot 7 kg.

Bovendien wordt het gevreesde jojo-effect aanzienlijk verminderd omdat het volume van de maag gewoon permanent wordt verminderd. Terwijl bij conventionele therapieën vrij snel weer trek ontstaat en het risico om weer aan te komen toeneemt, gebeurt dit bij de POSE®-procedure veel minder vaak.

 

Hoe werkt de maagverkleining met de POSE®2 Endo-Sleeve precies?

De behandelend specialist brengt via de mond kleine instrumenten in de maag. Dan worden er, om het maagvolume tijdens een gastroscopie te verkleinen, eerst enkele plooien in de maagwand gemaakt in het gedeelte van de maag dat tijdens de voedselinname bijzonder sterk uitrekt. Uit gepubliceerde studies blijkt dat de vorming van plooien in juist dit deel van de maag ertoe kan bijdragen dat men zich al na een klein hapje vol voelt en daardoor veel eerder verzadigd is bij het nuttigen van een maaltijd.

De specialist herhaalt deze procedure vervolgens ook aan de onderkant van de maag. Dit vertraagt de lediging van de maag en het gevoel van verzadiging na de maaltijd duurt langer.

 

Het meest ervaren medische team voor de POSE®2 Endo-Sleeve procedure in Nederland en Duisland.

Ons team introduceerde 4 jaar geleden als eerste in Duitsland de POSE®-procedure. Sindsdien zijn honderden patiënten met succes behandeld. Onze POSE® en POSE®2 Endo-Sleeve specialisten geven u tijdens een persoonlijk consult uiteraard graag een toelichting op hun jarenlange ervaring en de verzamelde patiëntenfeedback.

FAQ: Meest gestelde vragen over een maagverkleining met de POSE®2 Endo-Sleeve-procedure:

Een maagverkleining met behulp van de POSE®2 Endo-Sleeve procedure is ontworpen om permanent te zijn en helpt patiënten dus om gedurende een veel langere periode duurzamer gewicht te verliezen en hun levensstijl te veranderen. Terwijl een maagballon maximaal 12 maanden kan worden gedragen en andere chirurgische ingrepen aanzienlijk grotere risico’s en bijwerkingen met zich meebrengen, is de POSE®2-procedure waarschijnlijk de beste behandeling voor mensen met ernstig overgewicht en obesitas.

De POSE®2 Endo-Sleeve procedure is geschikt voor patiënten met ernstig overgewicht of obesitas met een BMI van meer dan 27. Natuurlijk is het ook hier belangrijk dat POSE®2-patiënten bereid zijn hun levensstijl blijvend te veranderen en samen te werken met zowel hun behandelend arts als andere voedingsdeskundigen.

In de regel verliezen patiënten tot 25% van hun oorspronkelijke gewicht. Dit komt overeen met ongeveer 60% van hun overgewicht. Dit hangt echter altijd af van de fysieke gesteldheid van de patiënt, de bereidheid om de aanbevelingen van onze deskundigen op te volgen en de wil om een nieuwe levensstijl op lange termijn te ontwikkelen. Met de POSE®2-procedure hebben onze patiënten nu veel langer de tijd om hun gewoonten te veranderen en hun gewicht op een nog meer gecontroleerde manier te verminderen. Het gevreesde jojo-effect wordt zo nog doeltreffender tegengegaan.

Een van de grootste voordelen van de POSE®2 Endo-Sleeve procedure is dat u na een lang weekend, d.w.z. na 3-4 dagen, weer volledig fit bent en zonder problemen uw dagelijks leven kunt leiden. Bij andere vergelijkbare chirurgische maagverkleiningen hebt u soms maanden nodig om weer fit te zijn en moet u met aanzienlijke beperkingen leven. Dat is bij POSE®2 absoluut niet het geval.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1