De neus en de kin hebben -vaak samen- een groot effect op de verhouding en de harmonie in het gezicht. Of ze nu te groot of te klein zijn, veel mensen hebben hier last van. QUOLE Aesthetics kan helpen met een genioplastiek (kinverkleining) of kinvergroting.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Een kincorrectie voor meer harmonie in het gezicht.

Met een plastisch-esthetische kincorrectie wordt de kin aangepast aan het gezicht waardoor er harmonie in het gezicht wordt gebracht. Een dergelijke chirurgische ingreep wordt ook wel kinplastiek (genioplastiek) of kinvergroting genoemd – afhankelijk van de correctie van een te grote of te kleine kin.

De kin zorgt voor een perfecte harmonie in het gezicht.

De kin en de neus spelen een belangrijke rol in het profiel van uw gezicht. Want beide delen van het gezicht zijn heel bepalend voor onze esthetische perceptie. Omdat de kin zeer aanwezig is, kan dit een storende schakel vormen waardoor de verhouding uit evenwicht wordt gebracht wat ook effect heeft op de aantrekkelijkheid van de mond, neus of ogen. Voor een algemene indruk of wij een gezicht als harmonieus en aantrekkelijk beoordelen, kijken onze hersenen namelijk niet naar de afzonderlijke organen, maar naar het geheel. Zo kan het zo zijn dat de onderdelen van het gezicht esthetisch correct zijn maar dat zij -als geheel- door onze hersenen als niet harmonieus (en storend) worden ervaren. Juist dan is een kincorrectie bij QUOLE Aesthetics een uitstekende manier om de gezichtsverhoudingen een meer esthetische, harmonieuze totaalindruk te geven.

 

Een kincorrectie is een oplossing voor zowel mannen als vrouwen.

Een kincorrectie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook kan een kincorrectie deel uitmaken van een behandelplan voor geslachtsveranderende chirurgie. Met een kincorrectie bedoelen we zowel de aanpassing van een te grote, vooruitstekende kin alsde correctie van een te kleine, teruggetrokken kin. Het team van specialisten bij QUOLE Aesthetics kan daarom verschillende wensen vervullen en voor u een behandelplan op maat ontwikkelen.

Voordelen van een kincorrectie

  • Herstelde proporties en een harmonieus profiel van het gezicht dankzij een nieuw evenwicht, met name van de neus en kin
  • De symmetrie wordt hersteld door verkleining of verbetering van de kin
  • Een nieuw -hersteld- zelfvertrouwen door het weghalen van een ergernis.
meer informatie Consult aanvragen
Cute woman face. Pretty girl with healthy skin on background with copy space

Financieren van een kincorrectie

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Een kincorrectie in het kort:

DUUR van de ingreep

Ongeveer 30 tot 60 minuten.

Verdoving

Plaatselijk of onder volledige narcose.

Verblijf

U kunt de kliniek dezelfde dag nog verlaten.

Sport

Na 3 maanden.

Herstel

In de meeste gevallen zijn de zichtbare bijwerkingen na twee weken verdwenen.

Littekens

Bijna niet zichtbaar.

Houdbaarheid

Permanent.

Kosten

Vanaf 56,- per maand.

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance

“Als de kin een totaal verkeerde indruk geeft van het gezicht, kan een kincorrectie een zeer nuttige ingreep zijn.”

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg

Harm Hawinkels plastisch chirurg Quole Aesthetics PLASTISCH CHIRURG BIG: 29051856001

Harm Hawinkels
PLASTISCH CHIRURG BIG: 29051856001

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

“Ik werd altijd anders beoordeeld door anderen omdat mijn kin zo dominant was. Nu is alles beter en kom ik over zoals ik ben.”

Matilda, 36 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

De ingreep bij QUOLE Aesthetics is een perfecte ingreep bij een uitstekende, te grote kin.

Met een uitstekende kin bedoelen we een te grote kin. In zo’n geval is het voorste deel van de onderkaak te geprononceerd en meestal ook dominant omdat de kin relatief ver uit het gezicht steekt. Aangezien de kin benig (bot) is, kan een kincorrectie alleen effectief worden uitgevoerd door het kaakbot operatief te veranderen. Met behulp van speciale instrumenten wordt het bot in de gewenste vorm en lengte gebracht. De technieken die tegenwoordig bij QUOLE Aesthetics worden gebruikt, zijn echter zo ‘mild’ dat u na de ingreep nog dezelfde dag de kliniek kunt verlaten. De ingreep wordt meestal via de mondholte uitgevoerd. Daardoor zijn er geen zichtbare littekens. Als u ook een dubbele kin heeft die u storend vindt, kan er tegelijkertijd een kleine liposuctie worden uitgevoerd, waarmee het overtollige vetweefsel op een eenvoudige manier wordt verwijderd.

 

Hoe wordt een te kleine, teruggetrokken kin bij QUOLE Aesthetics behandeld?

In het geval van een zogenaamde teruggetrokken kin die te klein lijkt, kiest uw behandelend specialist voor een andere aanpak. Er zijn twee technieken om de kin te corrigeren. De eerste techniek is een soort botverschuiving (chinsliding). Hierbij wordt eerst het kinbot doorgesneden en wordt het ontstane -onderste- deel van het bot naar voren geschoven. Tot slot wordt met behulp van speciale schroeven of draad de kin verstevigd.

Bij de tweede techniek, waarmee het mogelijk is een terugwijkende kin aanzienlijk meer naar voren te brengen, wordt er een kinimplantaat gebruikt. Een dergelijk implantaat kan worden verkregen uit lichaamseigen materiaal zoals bot of kraakbeen (bijvoorbeeld uit het bekkenbot). Of men kiest voor de optie van een siliconenimplantaat, dat als een kussentje in de kin wordt geplaatst. Overigens wordt een correctie van een te kleine kin in de meeste gevallen ook via de mondholte uitgevoerd. Ook hier blijven aan de buitenkant geen zichtbare littekens achter.

 

Zijn er risico’s verbonden aan een kincorrectie?

Net als elke andere ingreep zijn er aan een kincorrectie risico’s verbonden. De meest voorkomende risico’s zijn intolerantie voor de toegediende medicijnen en een verstoorde wondgenezing, bijvoorbeeld door onvoldoende mondhygiëne na de ingreep. Ook de gekozen vorm van anesthesie kan risico’s met zich meebrengen, die afhankelijk van de lichamelijke gesteldheid sterk kunnen variëren. Onze specialisten bieden u daarom eerst een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek aan waarin alle wezenlijke aspecten van een kincorrectie, de bestaande behandelingsmogelijkheden, eventuele risico’s en al uw vragen uitvoerig worden besproken.

FAQ: Meest gestelde vragen over een kincorrectie

Een goede mondhygiëne is essentieel om infecties bij de wond die u heeft in uw mond te voorkomen. Daarnaast moet u zich minstens twee weken onthouden van nicotine en drie maanden van zon, zonnebank, fysieke belasting en sport.

In de meeste gevallen kunt u de kliniek nog dezelfde dag verlaten.

In de eerste dagen kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekken en benauwdheid..

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1