3% van de Nederlanders heeft last van hyperhidrosis. Bij deze aandoening is de zweetproductie overmatig en oncontroleerbaar. Dit kan grote gevolgen hebben voor het (sociale) leven van de patiënt. In de kliniek behandelen we u met BOtulineTOXinie. Doordat deze spierverslapper de zweetklieren blokkeert, vermindert de transpiratie aanzienlijk. Hierdoor hoeft u geen rekening meer te houden met uw kleding.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Een behandeling bij overmatig zweten:

Zweten is niet alleen natuurlijk, maar ook gezond en uiterst belangrijk voor onze huid en de temperatuurregeling van ons lichaam. Een overmatige en oncontroleerbare transpiratie -ongeacht temperatuur en activiteit- is daarentegen het gevolg van een erfelijke stoornis van het autonome zenuwstelsel en kan een echte last worden. Deze zogenaamde hyperhidrosis of hyperhydrose, kan het zelfvertrouwen behoorlijk beïnvloeden. Patiënten voelen zich niet prettig of fris en alleen al de angst voor een nieuwe zweetuitbraak kan leiden tot de volgende zweetuitbraak. Behalve de handen en voeten worden vooral de oksels getroffen. In Nederland heeft 3% een vorm van hyperhidrose.

 

Wat wordt precies bedoeld met hyperhidrose?

Hyperhidrose is een ziektebeeld dat in principe wordt opgevat als overmatige zweetproductie – dat wil zeggen een zweetproductie die duidelijk boven het normale niveau ligt. In het algemeen onderscheidt de geneeskunde twee soorten hyperhidrose: gegeneraliseerde en primaire lokale hyperhidrose. Terwijl gegeneraliseerde hyperhidrose meestal voorkomt op grote delen van de borst, de hals of het gezicht, is het typische kenmerk van primaire lokale hyperhidrose overmatig zweten onder de oksels, op de handen of de voetzolen.

Ongeacht de vorm van hyperhidrose ontwikkelen de patiënten vaak een groot gevoel van schaamte over de gevolgen daarvan. Want wat mensen met onopvallende transpiratie zelf relatief gemakkelijk en effectief kunnen doen door af te koelen, te douchen of deodorant te gebruiken, kunnen mensen met hyperhidrose alleen onder controle krijgen met behulp van een zweetklierbehandeling.

 

Welke behandelingsmogelijkheden zijn er voor overmatig zweten?

Als u wilt kijken of u de behandeling vergoed krijgt door de zorgverzekeraar dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Uw huisarts zal ook bepalen of er sprake is van primaire hyperhidrose of secundaire hyperhidrose waarbij de oorzaak van de secudaire hyperhidrose vaak ligt in medicatie, de overgang of angsten. De secundaire hyperhidrose is dan in de meeste gevallen niet te verhelpen door de zweetproductie te blokkeren.

De primaire lokale (axillaire) hyperhidrosis wordt in de kliniek behandeld met BOtulineTOXinie, De welbekende spierverslapper. Met deze injecties in de oksel wordt de productie van transpiratie onder de oksels aanzienlijk verminderd, waardoor uw dagelijks leven veel gemakkelijker wordt. Zeg gedag tegen natte okselplekken en al het ongemak wat daarbij komt kijken en informeer naar uw mogelijkheden bij QUOLE Aesthetics.

Voordelen van een behandeling bij overmatig transpireren:

  • Effectieve vermindering van overmatige zweetproductie
  • Zachte en snelle behandeling met weinig risico’s
  • Onmiddellijk effect na de eerste behandeling
  • Meer zelfvertrouwen en plezier in het dagelijkse privé- en beroepsleven
meer informatie Consult aanvragen
schweissdruesenbehandlung-dortmund

Financiering van een hyperhidrose behandeling

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Hyperhidrose behandeling in het kort:

DUUR van de ingreep

Ongeveer 20 minuten.

Verdoving

Geen of plaatselijk.

 

Pijn

Gering.

 

Verblijf

U kunt na uw afspraak de kliniek direct verlaten.

 

Herstel

Er is geen herstelperiode. U kunt alleen de dag van de behandeling en de dag daarna geen deodorant gebruiken.

 

Littekens

Praktisch geen.

 

Houdbaarheid

4 tot 6 maanden.

 

Kosten

650,-

 

Financiering

Kan vergoed worden door de zorgverzekering.

 

 

“Een behandeling voor het overmatig zweten is een zachte is een effectieve oplossing voor mensen die last hebben van overmatig transpireren.”

Vincent Donders
Plastisch chirurg

 

PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001 Vincent-Donders

Vincent Donders
PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

 

“Ik zou nooit geloofd hebben dat ik zo gemakkelijk geholpen kon worden. Ik ben dolgelukkig.” 

Mareike, 35 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Hoe ziet de behandeling van hyperhidrosis met spierverslappers eruit?

De arts zal eerst een zweettest doen. Dit wordt gedaan met zetmeel en jodium. Hiermee kan de arts exact de locaties bepalen waar de spierverslapper wordt geïnjecteerd. Dit zijn verschillende kleine injecties op de vastgestelde (verschillende) plaatsen.
De injecties moeten om de 4 tot 6 maanden worden herhaald om het gehele jaar door de zweetproductie, de zweetklieren, te blokkeren.

FAQ: Veelgestelde vragen over de behandeling van overmatig zweten:

De behandeling werkt direct en werkt tot 4-6 maanden.

Uw behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U kunt na uw behandeling de kliniek direct verlaten.

 

Er kan een tijdelijke zwelling, tijdelijke gevoelloosheid en/of blauwe plek ontstaan. U kunt ook een allergische reactie hebben op BOtulineTOXinie. Om het infectierisico te verminderen adviseren wij u om voor de behandeling uw oksels te scheren.

 

Nee in principe heeft de behandeling geen herstelperiode. We raden u wel aan om de oksel voorafgaand aan uw behandeling te scheren en de oksels na de behandeling goed schoon te houden met water enn zeep. Na 2 dagen kunt u weer deoderant gebruiken.

 

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1