Met verschillende behandel- en operatietechnieken krijgt u uw buik weer strak. Onze plastisch chirurgen adviseren u tijdens het vrijblijvende consult graag, zodat u eindelijk de buik krijgt waar u op hoopt.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Waarom een buikwandcorrectie voor u de juiste keuze is:

  • Een strakke buik om trots op te zijn
  • Blij worden van de spiegel en zelfverzekerd zijn over uw buik
  • Weer lekker in uw vel zitten
  • Geen rekening meer houden met uw kledingkeuze

Wanneer de huid van de buik overrekt als gevolg van zwangerschappen of doordat u zwaarder bent geweest, gaat de natuurlijke stevigheid van de buikwand/huid verloren. Daarbij kan het ouder worden van de huid ook leiden tot een “verslapping” van de huid van de buik.

De plastisch chirurgen van QUOLE Aesthetics helpen u graag om het zelfvertrouwen over uw buik terug te krijgen. Een abdominoplastiek of buikwandcorrectie is een zeer geschikte methode om uw buik weer strak te krijgen. Zo zit u snel weer lekker in uw vel.

 

Overtollige huid verwijderen na gewichtsverlies

Flink afgevallen maar u schaamt zich nog steeds voor uw buik omdat u veel overtollige huid heeft? Gun uzelf, na de lange weg van het afvallen, een strakke buik om trots op te zijn. Vraag een gratis eerste consult aan bij de plastisch chirurgen van QUOLE Aesthetics.

Voordelen van een buikwandcorrectie:

  • Verwijdering van overtollig vetweefsel en verstrakking van de spieren leiden tot een plattere, strakkere buik en een slankere taille.
  • Door verwijdering van overtollig huidweefsel wordt de striae ook verwijderd.
  • Eventuele littekens blijven verborgen door ondergoed of zwemkleding.
meer informatie Consult aanvragen
Woman in white underwear on gray background, cellulite on female body

Financiering van een buikwandcorrectie

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Een buikwandcorrectie in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Verdoving

Algehele narcose.

Verblijf

In de meeste gevallen verblijft u 1 nacht in de kliniek.

Buikband/
compresiekleding

De buikband draagt u 6 weken.

Herstel

Na 2 weken kunt u de dagelijkse bezigheden weer oppakken, sporten kan na 6 weken.

Littekens

Littekens vallen onder de bikinilijn / broekband.

Hechtingen

Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd door de verpleegkundige. 

Kosten

Vanaf 4500,-

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance.

 

“Veel patienten schamen zich voor hun buik als deze veel overtollige huid heeft. Door een buikwandcorrectie krijgen ze hun zelfvertrouwen weer terug.”

Vincent Donders
Plastisch chirurg

PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001 Vincent-Donders

Vincent Donders
PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001

Wilt u kennis maken met het volledige team?We stellen ons graag aan u voor!

 

“Mijn buikwandcorrectie is geweldig geworden. De bikini is al gekocht, ik kan niet wachten op de komende zomervakantie.”

Melanie, 47 jaar,
Patiënt van QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Hoe werkt een buikwandcorrectie -abdomenplastiek?

Mini buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De gekozen behandeling hangt af van het gewenste resultaat en de fysieke gesteldheid van de buik. Tijdens de mini buikwandcorrectie wordt het overtollige vel van de buik verwijderd. Hiervoor wordt een horizontale incisie (snede) gemaakt net boven het schaambeen en onder de bikinilijn / broekband. Na het verwijderen van de overtollige huid wordt er -indien nodig- een drain geplaatst en wordt de wond gehecht

Normale buikwandcorrectie eventueel met liposuctie

Een ‘normale’ buikwandcorrectie beslaat het hele gebied van de onderbuik tot aan de ribbenboog. Naast het verwijderen van huid wordt er ook vetweefsel verwijderd en wordt de navel verplaatst. Indien nodig worden ook de buikspieren verstrakt. Eventuele striae wordt, met het verwijderen van de huid, ook verwijderd. Vrouwen kunnen tijdens de ingreep ook eventuele littekens van een keizersnede laten verwijderen. Na het verwijderen van het weefsel en het verplaatsen van de navel wordt er een drain geplaatst en de wond wordt gesloten.

Drainloze operatie

Voor de normale buikwandcorrectie kan er ook worden gekozen voor een drainloze operatie. Hierbij wordt de huid onderhuids gehecht op verschillende plaatsen op de buik. Deze techniek is echter niet geschikt voor patiënten met een te laag vetpercentage op de buik omdat de kans dan bestaat dat de plaatsen waar de hechtingen zijn geplaatst na de herstelperiode als deukjes zichtbaar worden.

Een normale buikwandcorrectie versus een Fleur de lis buikwandcorrectie

Bij een normale buikwandcorrectie wordt het weefsel strakgetrokken via een horizontale incisie. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om een verticale incisie te maken om de buik ook aan de zijkanten te verstrakken. U krijgt dan een ankervormig litteken. Dit is zichtbaarder omdat het boven de bikinilijn / broekband uitkomt.

Een extended buikwandcorrectie

En extended buikwandcorrectie bestaat uit een gewone buikwandcorrectie die wordt uitgebreid met het straktrekken van de flanken en eventueel een stukje rug. Hiervoor wordt u tijdens de operatie omgedraaid. Uw litteken zal dat ook rondom zijn of dezelfde hoogte als een normale buikwandcorrectie.

Een behandelplan op maat

Voor een goed eindresultaat wordt de buikwandcorrectie altijd met de grootste zorg en precisie uitgevoerd onder algehele narcose en met de modernste behandelmethoden. In het eerste consult kunt u met de plastisch chirurg uw wensen en ideeën bespreken. Uw plastisch chirurg zal vervolgens de fysieke gesteldheid van uw buik onderzoeken zodat u samen tot een effectief behandelplan kunt komen.

Hoewel een buikwandcorrectie bedoeld is om grote probleemzones weg te werken, is het geen ingreep om gewicht te verliezen. Daarom is een buikwandcorrectie pas effectief als u uw gewenste gewicht heeft bereikt.

 

Wat kost een buikwandcorrectie?

De kosten van een buikwandcorrectie hangen af van uw wensen en het gekozen behandelplan. Bij ons komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Na het eerste consult maken we -indien u dat wenst- een offerte voor u op zodat u precies weet wat het kost om uw wensen te verwezenlijken.

FAQ: Meestgestelde vragen over een buikwandcorrectie

Na de operatie kunt u -tijdelijke- nabloedingen, zwellingen, blauwe plekken en pijn ervaren. De pijn is meestal goed te verlichten met medicatie. Na twee weken zullen uw klachten -als het genezingsproces goed verloopt, sterk afgenomen zijn.

De vorm van het litteken is afhankelijk van de gekozen techniek. Bij een (mini-) buikwandcorrectie (abdominoplastiek) ligt het litteken direct boven het schaambeen maar onder de bikinilijn. Dit litteken kan van heup tot heup lopen en is te verbergen onder de zwemkleding. Bij een extended buikwandcorrectie loopt ditzelfde litteken iets verder door tot op de rug, ook dit litteken verdwijnt onder de zwemkleding. Bij een Fleur de lis buikwandcorrectie ontstaat er een litteken in horizontale en verticale richting (een anker). Dit litteken is niet te verbergen met zwemkleding (enkel met een badpak.

Ja, bij de reguliere buikwandcorrectie, de Fleur de lis en de extended buikwandcorrectie worden de buikspieren -indien nodig- ook gereefd. Reven is het bij elkaar hechten van de spieren waardoor de normale buikspierfunctie herstelt.

Draag de eerste zes weken de -voor u aangemeten- compressieband (buikband) en vermijd in die periode sport en zware lichamelijke activiteit.  Het is wel belangrijk dat u in beweging blijft. De hechtingen worden 1 week na de ingreep verwijderd en na ongeveer drie maanden kunt u zich weer zonder beperkingen bewegen. Na 6 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Zorgverzekeraars beschouwen bij de meeste patiënten deze chirurgische ingreep als een esthetische correctie en willen daarom de kosten niet vergoeden. Als er echter een medische noodzaak is, dan wordt het wel vergoed uit het basispakket. Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wist u trouwens dat er ook een mogelijkheid bestaat dat u de kosten van uw buikwandcorrectie als aftrekpost kunt indienen bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting? Dan kunt u een groot deel van uw behandelingskosten terugkrijgen, zij het met enige vertraging. Ook daarvoor gelden voorwaarden, informeer ernaar bij de belastingdienst.

Dit hangt een beetje af van het soort werk dat u heeft. Als uw werk geen tot weinig fysieke belasting met zich meebrengt, kunt u met behulp van uw compressieband (buikband) al na twee tot drie weken weer aan het werk. Hoe fysieker uw werk is, hoe langer u moet wachten met het oppakken van uw bezigheden. U mag pas na 6 tot 8 weken uw lichaam weer volledig belasten. Dit geldt ook voor het dragen van zware voorwerpen. Als u twijfelt dan kunt u altijd overleggen met uw behandeld arts.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1