Ook veel mannen hebben last van vergrote borsten. Gynaecomastie, of de zogenaamde manboobs, wordt veroorzaakt door genetische aanleg, hormonale veranderingen of gewichtsschommelingen. Wij helpen graag en geven deskundig advies.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Vergrote borsten bij mannen: gynaecomastie

De term gynaecomastie verwijst naar een vergrote borst bij mannen, die in veel gevallen al in de puberteit ontstaat. Ondanks grote inspanningen (diëten en sport)  is het verschijnsel van de “manboobs” moeilijk te corrigeren zonder chirurgische ingreep.

 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen echte gynaecomastie en pseudogynaecomastie, waarbij bij echte gynaecomastie ook een combinatie van beide vormen mogelijk is. Bij pseudogynaecomastie is er (alleen) sprake van een toename van vetweefsel. Het probleem van de mannelijke borsten wordt dan dus veroorzaakt door een gewichtstoename. Bij echte gynaecomastie (1) is er altijd sprake van een vergroting van de borstklier, die bijvoorbeeld ook bij slanke of fitte mannen kan worden waargenomen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een toename van vetweefsel, zodat we spreken van een gemengde vorm (2) van gynaecomastie:

  1. glandulaire vorm (overwegend klierweefsel)
  2. gemengde vorm (klierweefsel en vetweefsel)

 

In veel gevallen ontwikkelt de gynaecomastie zich tijdens de puberteit

In de meeste gevallen ontwikkelt de gynaecomastie zich tijdens de puberteit. (Puberale gynaecomastie). Mannen klagen zelden over lichamelijk ongemak of overgevoeligheid van hun borsten. De psychische belasting door de vergrote borsten is echter aanzienlijk, wat zich uit in de manier waarop zij hun dagelijks leven leiden. Gynaecomastiechirurgie is de enige manier om de gynaecomastie te herstellen.

Bij echte gynaecomastie (kliergynaecomastie) wordt de mannelijke borstklier verwijderd (mastectomie), waarbij het tepelhof en de tepel intact blijven. Als het overtollige klierweefsel wordt verwijderd, kan dit worden gecombineerd met liposuctie. De incisie, en dus een later litteken, bevindt zich ter hoogte van het tepelhof en is nauwelijks zichtbaar.

In het geval van pseudogynaecomastie, d.w.z. vergroting van de borst door zuivere vetophopingen, worden meestal zeer goede resultaten bereikt met liposuctie. Liposuctie wordt uitgevoerd volgens de klassieke tumescentietechniek. Tijdens de operatie trekt de uitgerekte huid samen nadat de vetcellen zijn weggezogen. In de weken daarna lost het littekenweefsel onder de strakgetrokken huid weer op en wordt de borst op natuurlijke wijze zacht. In geval van aanzienlijk huidoverschot is het echter noodzakelijk om in een tweede ingreep -een verstrakkingsoperatie- uit te voeren, Het huidoverschot kan ontstaan door bijvoorbeeld aanzienlijk gewichtsverlies waarbij de huid s uitgezakt tot over de onderborstplooi.

Voordelen van een gynaecomastie behandeling:

  • Een borstontwikkeling die past bij de rest van het bovenlichaam.
  • Aanscherping van de mannelijke borstkas voor een zelfverzekerde uitstraling, ook in het zwembad.
  • Nauwelijks zichtbare littekens, snel herstel.
meer informatie Consult aanvragen
Portrait of a young sexy muscular man

Financiering van een gynaecomastie behandeling

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Gynaecomastie behandeling in het kort:

Duur van de ingreep

Ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Verdoving

Afhankelijk van uw wensen en de gekozen techniek.

Pijn

Gering.

verblijf

In veel gevallen kunt u dezelfde dag de kliniek verlaten.

Herstel

Na enkele dagen kunt u starten met het weer oppakken van uw dagelijkse bezigheden. U ontvangt hier leefregels en -adviezen voor.

Littekens

Nauwelijks zichtbaar.

Houdbaarheid

Permanent.

Prijs

Vanaf 2800,-

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance.

“De behandeling van een gynaecomastie vormt voor mannen een echte opluchting.”

Harm Hawinkels
Plastisch chirurg

Harm Hawinkels plastisch chirurg Quole Aesthetics PLASTISCH CHIRURG BIG: 29051856001

Harm Hawinkels BIG: 29051856001
Plastisch chirurg

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

“Helaas heb ik de stap pas heel laat durven te zetten om mijn borsten te laten corrigeren. Het is een geweldig resultaat, dit had ik veel eerder moeten doen.” 

Matthias, 40 Jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

 

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Hoe verloopt de behandeling van gynaecomastie?

De chirurgische borstverkleining bij gynaecomastie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en wordt, afhankelijk van de omvang, uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose. Voorafgaand aan de ingreep bekijkt onze plastische chirurg of het vet- of klierweefsel is wat overwegend verantwoordelijk is voor de vergrote borst. Ook beoordeelt de chirurg of er, in geval van bestaand overgewicht, eerst gewichtsverlies nodig is voorafgaand aan de ingreep.

In het geval van zuivere pseudogynaecomastie wordt het weefsel losgemaakt tijdens een liposuctie, Er wordt een speciale oplossing (tumescente oplossing) ingespoten en het overtollige vetweefsel wordt vervolgens met een fijne canule weggezogen. De huid past zich tijdens het genezingsproces aan het platte silhouet van de borst aan. Bij een meer complexe ‘echte’ gynaecomastie is overtollig klierweefsel verantwoordelijk voor de vergrote borst. Naast de gebruikelijke liposuctie wordt dit weefsel in twee stappen operatief verwijderd.

 

Wat kost de behandeling van gynaecomastie bij QUOLE Aesthetics?

De kosten van een borstverkleining bij gynaecomastie zijn afhankelijk van de exacte diagnose, uw wensen en de daaruit af te leiden operatiemethode. Wij informeren u graag tijdens een uitgebreid consult en beantwoorden al uw vragen. Indien gewenst geven we u vervolgens een vrijblijvende offerte voor uw gynaecomastiebehandeling bij QUOLE Aesthetics.

FAQ: Meest gestelde vragen over een gynaecomastie behandeling bij QUOLE Aesthetics

In de meeste gevallen kunt u de kliniek dezelfde dag verlaten..

 

Uw littekens kunnen in het begin wat rood en gezwollen zijn. Ook kunt u blauwe plekken krijgen in het behandelde gebied.

 

Wij raden u aan de eerste drie tot vier weken na de operatie een drukband te dragen. Sport en lichamelijke inspanning moet u in die periode vermijden. De eerste acht weken na de operatie moet u zonlicht en de zonnebank ook vermijden. Uw littekens moet u het eerste jaar insmeren met zonnebrand (ook onder uw kleding!) om ze mooi te laten genezen.

Dat verschilt per patiënt. Maar als er sprake is van overgewicht dan adviseren wij wel dat u eerst afvalt, zodat u kunt rekenen op een duurzaam resultaat.

 

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1