Onze oren behoren tot de gevoeligste lichaamsorganen van ons lichaam. Daarbij bepalen ze ook uw aanblik. Uitstaande oren of flaporen maken sommige mensen heel onzeker. Wij kunnen uw oren corrigeren zodat ze beter bij uw gezicht passen en niet meer leiden tot onzekerheid of schaamte.

zkn_logo
ZorgkaartNederland
zkn_logo
ZorgkaartNederland

Flaporen kunnen al op zeer jonge leeftijd een last vormen.

Flaporen of afstaande oren kunnen al in de kindertijd tot onzekerheid en schaamte leiden. De wens tot een oorcorrectie kan dan ook al vroeg in een mensenleven ontstaan. Een nauwkeurige diagnose door onze plastisch chirurgen is bijzonder belangrijk, omdat bij de behandeling rekening moet worden gehouden met de verschillende oorzaken van de afstaande oren. Juist deze oorzaak moet worden gecorrigeerd. In de meeste gevallen is er sprake van een ontbrekende of onvoldoende ontwikkelde plooi van de oorschelp naar achteren, waardoor de oorschelp verder uitsteekt. Door het kraakbeen van de oorschelp aan te passen kan de oorschelp naar achteren worden gevouwen.

 

Welke methode is het meest effectief voor uw oorcorrectie?

De mooiste en meest natuurlijke resultaten worden bereikt met de zogenaamde “draadmethode”, waarbij de gecorrigeerde positie met nauwkeurig geplaatste hechtingen op zijn plaats wordt gehouden. De procedure laat geen zichtbare incisies/littekens achter.

De oorcorrectie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd onder volledige narcose. Na de ingreep moet u gedurende 1 week een verband dragen. In de twee weken daarna moet u voorzichtig zijn met sporten en met het haren wassen. Ook adviseren wij u in deze periode overdag maar zeker ook ‘s nachts een haarband te dragen om te voorkomen dat de oren -tijdens de slaap- omklappen.

Voordelen van een oorcorrectie:

  • U krijgt een mooi profiel van uw gezicht.
  • U hoeft uw kapsel niet aan te passen aan uw oren.
  • Het is een kleine ingreep zonder zichtbare littekens.
  • U kunt meestal dezelfde dag nog naar huis.
  • U ziet meteen resultaat en u heeft maar een korte herstelperiode.
meer informatie Consult aanvragen
Portrait of pretty, attractive, charming, naked, nude woman touching her perfect skin, isolated on grey background, after peeling, lotion, mask, perfection, wellness, wellbeing, hydration concept

Financiering van een oorcorrectie

 

Bij QUOLE Aesthetics heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor uw behandeling. Wij werken daarvoor samen met Cosmetic Finance.
QUOLE-Aesthetics-Cosmetic-Finance

Oorcorrectie in het kort:

Duur van de ingreep

1 tot 2 uur.

Verdoving

Volledige narcose.

Verblijf

U kunt in de meeste gevallen de kliniek dezelfde dag nog verlaten.

Pijn

Voelbaar, maar met medicatie goed te verlichten.

Herstel

Na 1 week mag uw verband verwijderd worden.

Littekens

Niet zichtbaar.

Houdbaarheid

Permanent.

Kosten

Vanaf 1650,-

Financiering

Mogelijk via Cosmetic Finance.

 

“Problemen met afstaande of flaporen kunnen tegenwoordig snel en veilig worden opgelost met de moderne technologie.”

Vincent Donders
Plastisch chirurg

PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001 Vincent-Donders

Vincent Donders
Plastisch chirurg PLASTISCH CHIRURG BIG: 89065773001

Wilt u kennis maken met ons volledige team? We stellen ons graag aan u voor!

 

“Ik heb altijd flaporen gehad en ik had er vreselijke last van. – Sinds een week ben ik ervan verlost. Dank!”

Michelle, 32 jaar,
Patiënt QUOLE Aesthetics

Waarom is QUOLE Aesthetics de juiste kliniek voor u?

Altijd dichtbij, altijd beschikbaar wanneer u ons nodig heeft. We begeleiden u van het eerste consult tot de laatste controle. Als steun en toeverlaat. Wij zorgen voor een veilige en succesvolle behandeling, ook in de jaren na uw behandeling!

Voor ons is het belangrijkste dat u zich op uw gemak voelt. Daarom behandelen wij uw verzoek met zorg. Pas als wij uw ideeën goed vertaald hebben naar een behandelplan, kunnen wij beginnen met de uitvoering van uw wensen. Waarbij u kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de plastische en esthetische chirurgie.

Bij ons geen halve maatregelen. Wij concentreren ons volledig op plastische en esthetische chirurgie en gebruiken elke dag al onze energie om onze patiënten de beste behandeling te geven. Wij vormen al vele jaren een goed gecoördineerd team zodat we de juiste keuzes kunnen maken en u altijd de kwaliteit ontvangt die u van ons mag verwachten!

Ons team heeft plezier in haar werk en dit voelt u als patiënt. We vinden het een eer dat u ons het vertrouwen geeft om u te mogen behandelen. We zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt, voor, tijdens en na uw behandeling. En we willen dat elke patiënt tevreden de kliniek verlaat en zich een nieuwe, misschien wel betere 'ik' voelt.

Zijn er risico’s verbonden aan een oorcorrectie?

Zoals aan elke ingreep zijn er ook aan een oorcorrectie risico’s verbonden. De meest voorkomende risico’s zijn een allergie voor eventuele medicatie of een verstoord wondgenezingsproces. Dit laatste kan ontstaan door bijv. direct watercontact of door te weinig bescherming van de oren. Onze plastisch chirurgen zullen u tijdens het eerste consult uitvoerig informeren over de ingreep, eventuele risico’s en zij geven u adviezen over de wondverzorging.

FAQ: Meest gestelde vragen over een oorcorrectie

Met een klein sneetje achter het oor, ter hoogte van de plooi tussen het oor en de schedel. Vervolgens wordt het oorkraakbeen blootgelegd en de knik gevormd met speciale hechtingen. Het oor wordt tenslotte dichter bij het hoofd gefixeerd.

Een oorcorrectie, ook wel otoplastiek genoemd, kan worden toegepast bij iedereen bij wie de oren aanzienlijk uitsteken (flaporen). Dit kunnen patiënten zijn van alle leeftijden, zowel kinderen als volwassenen.

De littekens bevinden zich achter de oorschelp en zijn nauwelijks zichtbaar.

Janneke, 44 jaar 

Zoals beschreven in de communicatie van QUOLE word je behandeld als een gast. En dat is zo. De gesprekken, de operatie zelf, de nazorg, waren naast uiterst professioneel ook erg persoonlijk,...

Joep, 47 jaar

Wat een fijne kliniek met vriendelijke professionele zorg. Er heerst een prettige, zorgzame sfeer en Dr Hawinkels is een sympathieke, kundige plastisch chirurg.

Pand QUOLE Aesthetics met ZKN klein
vrouw op recovery
Lounge
Receptie1